Muhammad si Ali, Cassius Clay sau doar OM?

Magie!

Muhammad Ali sau cum poti fi asa de increzator in fortele tale inainte de a reusi! Electricitatea unei persoane se simte cand mergi si cand vorbesti, chiar si atunci cand nu spune nimic. In cazul sau, insa, rareori se intampla sa intre intr-o incapere si toti oamenii prezenti sa nu ii fie alaturi.

Atitudinea lui rebela a atras privirile din intreaga lume cand a devenit cel mai tanar campion mondial iar setea lui de dreptate i-a luat acest titlu. Momentul in care a refuzat sa mearga in Vietnam in razboi pentru ca nu intelegea cum poti sa lupti pentru ca altii sa castige bani… atunci a inceput lupta adevarata.

Cand toate drepturile i-au fost revocate, abia atunci am vazut ca un om nu depinde de statutul lui social, de bunurile lui materiale sau de imaginea creata de presa, ci de sufletul lui, de credinta si de dreptate. A facut imposibilul, si aici nu ma refer la pasul infim de a castiga titlul de campion mondial al lumiii, ci la exteriorizarea sufletului si a credintei sale.

A aratat intregii lumi ca nu trebuie sa fii persecutat, indiferent de culoare, ca nu poti fi redus la tacere, indiferent de consecinte, si cel mai impotant: ca nu trebuie sa iti fie frica sa mori pentru ceea ce crezi!

Un suflet care se exprima liber si arata substanta primordiala a fiecarui om….departe de orice fatarnicie, de orice prefacatorie, de orice modalitate de a face bani. Exista si persoane care ne arata ca fortei superioare care ne guverneaza nu ii pasa de cat de calificat esti, de cat de bogat ai devenit, ci ii pasa de cat de UMAN esti.

A subliniat ca nimic nu e imposibil, ca nimic nu e prea sus pentru a nu putea fi atins si ca trebuie sa fim ce suntem meniti sa fim: Oameni!

Prezenta lui, chiar daca nu a mai fost simtita in ultimii zeci de ani, va ramane in istorie peste sute sau chiar mii de ani. A fost si va ramane unul dintre personajele principale in lupta pentru drepturile oamenilor, indiferent de culoare. A fost glasul poporului, a celor asupriti precum si vocea oamenilor saraci din intreaga lume..

Poti reduce la tacere o gura dar nu

poti amuti un suflet!

Ne va lipsi noua, oamenilor de rand, dar mai mult familiei sale. Oameni nu vor mai avea un reprezentat la fel de tenace, de carismatic si de corect mult timp de acum incolo..

„I would like for them to say, he took a few cups of love. He took one tablespoon of patience, one tablespoon of generosity, one pint of kindness; he took one quart of laughter, one piece of concern, and then he mixed willingness with happiness. He added lots of faith, and he stirred it up well. Then he spread it and expanded it over a lifetime. And he served each and every deserving person he met.”

Muhammad Ali

Muhammad Ali showing the world he's the greatest

Leave a comment