Firea de Capitala!

Dezamagirea e singurul sentiment ce il mai simt fata de oamenii Bucurestiului. Au trecut cateva zile bune de la alegeri si noua primarita imi inspira doar hotie, nedreptate si dizgratie. Nu imi pot explica cum oamenii au preferat sa mearga la un concert in loc sa voteze. Maroon 5 a venit exact in ziua alegerilor iar intrarea se facea chiar si de la ora 16.

Cum se poate sa fie o trupa in concert, careia tineretul ii este fan , in aceeasi zi cu alegerile? Unii spun: Pura conincidenta!

Asa sa fie?

Sau doar un plan bine pus la punct pentru distragerea atentiei de la probleme presante si importante?

Indiferent care e adevarul, Bucurestenii nu au fost la vot nici macar cat negrul sub unghie. Aici ma refer la toti tinerii si luptatorii de pe Facebook ce striga sus si tare ca vor o schimbare. Cei a caror voce e auzita in on-line dar lipsita la proteste. Cei care spun multe in tastatura dar putin din gura. Ii cunoasteti, ca nu doar eu ii vad peste tot, in mediu on-line, strigand ca trebuie o schimbare si ca schimbarea suntem noi.

” Fii schimbarea ce vrei sa o vezi in altii”

Dupa vorba asta nu se ma ghideaza nimeni. Toti asteapta ca cel de langa ei sa faca primul pas si dupa sa analizeze daca il fac si ei. Trebuie analizat….ca ai munca, ca ai greutati, ca ai familie, ca ai sute si mii de alte griji care te tin in loc, care te fac sa nu te revolti. Dar cum spunea un vecin de-al meu:

“Da! Pana cand?”

Cat o sa mai suportam aceasta prostire a populatiei? Minciunile ce ne sunt service ca adevaruri de catre oamenii ce ne conduc. Ei care se imbogatesc pe zi ce trece iar cand e vorba de investitii in spitale, invatamant si altele, banii dispar subit. Dispar pentru ca aceste facilitati sunt pentru noi: plebea. Nu pentru ei. Ei se opereaza in alta tari… nu in Romania!

Vrem o schimbare si tot o cautam dar fara a face ceva concret. Mai avem mici iesiri din normal, cum a fost protestul pentru Colectiv dar, in rest suntem docili.

Suntem mici si ne dovedim asta zilnic…..dar ma intreb:

Pana cand vor sta oamenii in mocirla?

Chiar nu e nimeni care sa mai aiba principii?

 

“Mizeria materială şi morală a populaţiei, destrăbălarea administraţiei, risipa banului public, cumulul, corupţia electorală, toate acestea n-au a face, la drept vorbind, cu cutări sau cutări principii de guvernamânt. Oricare ar fi guvernul şi oricare vederile sale supreme, corupţia şi malonestitatea trebuie să lipsească din viaţa publică; oricare ar fi, pe de alta parte, religia politică a unui guvern, ea nu-i dă drept de-a se servi de nulităţi venale, de oameni de nimic, pentru a guverna”
Mihai Eminescu

vot-alegeri-primul-tur

Leave a comment