Suflete (Colectiv)e

A trecut putin timp de la unul dintre cele mai marcante evenimente din ultimii ani: focul ce a devastat clubul colectiv din Bucuresti.
Important de subliniat e cum retelele de socializare au reusit sa ne uneasca intr-un cor comun al umanitatii. Cu totii am fost socati si surprinsi de aceasta tragedie. Nimeni nu credea ca in anul 2015, in centrul Bucurestiului, capitala europeana, exista cluburi ce nu au instalatie de incendiu si doar o singura iesire de urgenta functionala. Cand mergi sa te distrezi aceste detalii sunt ultimele care iti trec prin cap. Ai siguranta ca cei care te guverneaza, cei care adopta reglementari si tot acest conglomerat numit sistem de guvernare are grija de tine. Poate ca asa gandeau si tinerii din Colectiv….pana ce realitatea le-a aratat ca nu este asa, ca nimanui de la conducere nu ii pasa de ei. Pentru ei esti doar un satanist care sarbatoreste Halloween-ul!!!

Nu conteaza cat bine faci sau ce personalitate ai, pentru ei esti doar o cifra pe o foaie, o cotizatie continua ce nu trebuie decat sa dea, fara sa primeasca nimic. Nu e necesar sa te protejeze pentru ca totul se face pe propria raspundere conform spuselor domnului Piedone.

Daca gresesti, iti asumi!

Asa se dau si s-au dat mereu autorizatiile de functionare pentru cluburi. Intr-o tara ce invoca drepturile omului pentru orice minoritate si orice prostie minuscula, majoritatea nu conteaza! Ei sunt plini de drepturi, ce le mai trebuie aparare? Pai ce, ei nu stiu ca sunt pericole? Nu stiu sa se protejeze?

Astfel de cuvinte ne adreseaza cei ce ne conduc.

Insa, tinand cont de faptul ca oamenii s-au unit si au facut putina galagie, politicienilor se pare ca le este frica. Daca nimeni nu ar fi comentat acest incident, guvernatorii ar fi venit in fata alaturi de preoti, sa ne improste natia cu noroi si sa ne spuna ca populatia e singurul vinovat. Ca ne-am indepartat de Iisus si ca asta este pedeapsa noastra. Ca ei ar fi venit la noi sa ne ajute dar … preotii nu vin neinvitati !

Ei vin doar daca vrei sa primesti credinta in casa ta … iar in cazul satanistilor de la colectiv … nu se aplica pentru ca era club, nu casa. Am ramas cu gura cascata cand am auzit veninul aruncat de catre preotii pe care ii preaslavim in orice circumstanta. Ei care ar trebui sa fie un stalp al societatii, un tata, o mama, orice numai nu dusman. E acelasi sentiment ca atunci cand un om apropiat te injunghie pe la spate.
E ceva de nedescris !!!

Am vazut ingeri cu aripi de aur ce salvau persoane dar nu erau preoti, preafiricitule Daniel, ci erau pompieri si doctori. Ei care au fost numiti in toate felurile de-a lungul timpului au fost primii ce au sarit si au salvat vieti. Dupa ture de 48 de ore de garda, dupa conditii de munca mai ceva ca in mina si dupa sute de cazuri zilnice ce le amarasc viata, medicii au fost salvatori. Primii ingeri s-au aratat in uniforme de pompieri cu aripi cusute la inima. Oameni ce au copii acasa si ce au fost gata sa moara pentru a salva tineri. Unde erau preotii din Bucuresti cand oamenii aveau nevoie de un cuvant bland pe holurile spitalelor? De ce nu au venit sa stea cu tinerii care isi chemau parintii printre lacrimi? Unde sunt preotii cand trebuie sa demitem pe cineva?

Tacere…cateodata si tacerea e un raspuns….unul amar si trist.

Raspunsul la aceste intrebari le au parintii, prietenii si cunostintele celor aflati in colectiv. Sau poate raspunsurile le au oamenii ce sunt in strada acum si marsaluiesc pentru demiterea coruptilor dintre noi. Chiar daca se lupta cu morile de vant macar au curajul sa stea in picioare pe cand restul stau in genunchi. Respectul nostru ar trebui sa se indrepte catre ei!!! Acestia sunt eroi nostri: nu preotii, nu demnitarii si in niciun caz jandarmeria.

Sper ca acesta sa fie inceputul pentru schimbarea mult asteptata. Butoiul cu pulbere a fost aprins si acum e gata sa explodeze.

Era si timpul……

Revoluţia este dictatura exploataţilor asupra exploatatorilor.

                                                                                                             Fidel Castro

protest-colectiv-piata-victoriei-bucuresti (1)revolutie

Leave a comment